VIRAL: Què escoltes en aquest àudio, Yanny o Laurel?

Albert Planadevall

Dijous 17 de maig

Tenim un altre fenomen com el del color del vestit i que ens va tneir una setmana debatint de era de color blanc o daurat.

Escolta aquest àudio i digues si hi diu Yanny o Laurel...

Per tu què hi diu: Yanny o Laurel? La veritat és que no hi ha una resposta correcta. Alguns hi escoltem Yanny i altres Laurel.

La resposta la té la ciència. Segons les paraules de Brad Story, professor de llenguatge i ciències de l'audició de la Universitat d'Arizona, una de les possibles causes d'aquesta divisió d'opinions és que les dues paraules emeten freqüències sonores molt similars, fet que provoca que uns hi sentim una o altra paraula, i que estigui gravat en una qualitat de so molt baixa també hi ajuda.

Brad Story / University of Arizona
Brad Story / University of Arizona

La neurobiologia també hi té a dir alguna cosa. Segons Nina Kraus de la Universitat Northwestern d'Illinois, el nostre cervell estaria influït a l'hora d'escoltar una paraula al tipus de vida que portem i del que tenim guardat a la memòria de la paraula que escoltem. Per exemple, si escoltem la paraula 'gos' el nostre cervell recupera les experiències  (imatges, sons, olors) que hem anat emmagatzemant al llarg de la nostra vida relacionades amb aquests animals.

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis