La nostra fascinació pels vídeos de cadellets està justificada

Carles Perez

Dimarts 9 de maig

És normal que aquest gat et faci experimentar un sentiment de tendresa
És normal que aquest gat et faci experimentar un sentiment de tendresa

La gran quantitat d'hores que hem perdut mirant vídeos de gatets a Internet o qualsevol altre animal que ens generi simpatia i tendresa... I si ens preguntessin per què ho fem molts no sabríem què respondre. Un estudi ens n'acaba d'aclarir el motiu: la biologia n'és responsable.

Gaudim mirant aquest tipus de vídeos perquè contenen imatges d'animals amb unes característiques físiques que associem a la infantesa i, per tant, a la necessitat de cuidar i donar afecte a aquests éssers vulnerables. 

Aquests sentiments fan que els adults no devorin les seves cries, encara que això només afecta les de la pròpia espècie. Els cadellets d'una altra ja són una altra història. Per això un lleó pot cruspir-se un cérvol i un gat un ratolí.

Els humans també tenim aquest instint que fa que protegim els nostres nadons i que, alhora, ens quedem extasiats cada cop que els observem. Sense cap interès de voler-los convertir en el nostre àpat, ja que pertanyen a la nostra espècie. 

El mateix passa amb el que us comentàvem dels vídeos de gatets. Bé, de gatets i de mamífers en general, ja que són els que més empatia ens generen a causa dels seus grans ulls, cara rodoneta, pell suau i cos tou... Un fenomen conegut com a Neotècnia!

Vinga, va! Continueu mirant sense remordiments vídeos de gatets recargolant-se entre els llençols, cadellets arraulint-se i pandes que badallen endormiscats!!! 

També et pot interessar

Podràs saltar l'anunci en
Salta l'anunci

Encara no formes part de la
Comunitat Flaix FM?

Registra't ara

Registra't i forma part de la comunitat Flaix FM

Amb un únic compte podràs interactuar amb la comunitat Flaix FM i Ràdio Flaixbac!

  • Comenta les notícies
  • Participa en concursos i sorteigs
  • Assisteix a esdeveniments exclusius
  • Vota les llistes d'èxits
És fàcil i gratis